eSky / Vart är det tillåtet att flyga?

Vart är det tillåtet att flyga?

Kolla här vilka länder du kan resa fritt till.

Kolla in våra attraktiva erbjudanden

Det är billigt att resa! Fliken ”Erbjudanden” innehåller de bästa erbjudandena på flyg till jordens alla hörn. ”Erbjudanden” är en plats där vi varje dag presenterar samtliga attraktiva flygerbjudanden från olika flygbolag. På den här sidan kan du enkelt och snabbt hitta det erbjudande som passar dig bäst – oavsett om du vill resa till ett europeiskt land eller till en annan världsdel.

Ta del av aktuella reserestriktioner

Oavsett ditt resmål är det alltid bra att köpa lämplig försäkring. Med en bra och anpassad försäkring får du en lugn och säker resa. Vi erbjuder två olika försäkringar – tack vare dem kan du känna dig bekväm och trygg både före och under resan. Med en sådan försäkring kan du också avboka resan på grund av personliga skäl. Försäkring är helt enkelt en viktig del av varje resa.

Ta del av aktuella reserestriktioner

Resandet under pandemin är enkelt och säkert förutsatt att du har tillgång till aktuell information om gällande restriktioner. Under fliken ”Reserestriktioner” kan du på nolltid ta del av regler som gäller i vilket land som helst. Med bara några klick får du tillgång till all reseinformation som du behöver känna till under pandemin. Här, förutom viktiga upplysningar om restriktionerna, har du även möjlighet att kolla visumkrav och snabbt och smidigt köpa e-visum.

Vart kan man flyga utan att testa sig för covid-19 eller sitta i karantän?

Det är inte så svårt att resa under coronapandemin som man först skulle kunna tro. Coronaviruset har förändrat våra semesterplaner och påverkat andra resor, men att boka flyg och hotell och sedan ge sig iväg behöver inte vara komplicerat.

Coronapandemin: vart kan man resa?

Sedan många länder började vaccinera mot covid-19 har lokala myndigheter infört nya regler om inresa, karantän eller test som man behöver uppvisa när man passerar gränsen. För inte så länge sedan var det mycket svårt att hitta ett land dit man kunde åka utan att testa sig eller genomgå karantän. Men nu ser det annorlunda ut och lista över länder som tillåter inresa för vaccinerade utan ytterligare formaliteter blir bara längre och längre.

Att vaccinera sig för att undvika test mot covid-19 eller karantän är inte det enda sättet att resa. Det finns också länder man kan resa till som inte ställer några krav på vaccination, test eller andra jobbiga formaliteter på flygplatsen. Vilka länder finns på listan över platser man kan resa fritt och tryggt till trots att coronapandemin fortsätter att påverka våra liv?

Lista över länder som inte kräver test eller karantän

Vart kan jag åka på semester under pandemin? Eftersom situationen förändras ganska snabbt har vi förberett en interaktiv karta som uppdateras fortlöpande och visar vilka länder man kan åka till utan vaccination, test och karantän. Med hjälp av denna karta kan du enkelt kolla vilka länder som är öppna för vaccinerade turister och vilka som inte kräver ett intyg om negativt covid-19-test för att resa in.

Så här kan du kontrollera om du behöver testa dig inför flyget

Hur kan man ta reda på vilka länder som tillåter inresa för vaccinerade turister som inte behöver sitta i karantän? För att få relevant information behöver du först och främst markera om du redan är fullvaccinerad. Välj också ditt medborgarskap, avgångsland (om de inte är samma som förinställda) och vilken typ av resa du vill ha: utrikes eller inrikes. När du har fyllt i alla dessa uppgifter kan du titta på den interaktiva kartan som innehåller all information gällande inresor och restriktioner. För att ta reda på allmänna regler behöver du hålla muspekaren över det valda landet och när du klickar på landet kan du kolla vilka särskilda krav som gäller. Förutom att den här kartan innehåller information om vilka länder som tillåter inresa utan test och karantän efter att man har vaccinerat sig så kan du även kolla i vilka länder gäller regler om obligatoriskt munskydd som täcker både mun och näsa.

När man planerar att resa är det bäst att hålla sig uppdaterad med vår interaktiva karta – ett enkelt verktyg som låter dig att kontrollera vilka länder som är öppna för vaccinerade personer eller turister som inte är vaccinerade men som inte behöver testa sig eller sitta i karantän. Om landet du vill åka till kräver andra formaliteter hittar du också den informationen på vår karta som hjälper dig att förbereda dig väl och resa utan bekymmer!

Exklusiva erbjudanden med 40% rabatt

endast för prenumeranter

Ladda ner vår app för att enkelt planera dina resor

  • Den högst rankade appen i resekategorin
  • Nya dagliga erbjudanden
  • Alla dina bokningar på ett ställe