eSky / Försäkring / Reseförsäkringar

Reseförsäkring

Reseförsäkring online

Vad är en reseförsäkring?

Det är ett garanterat skydd mot kostnader som kan uppkomma på grund av oväntade händelser under din resa, både utomlands och på hemmaplan. Reseförsäkring rekommenderas alla som planerar en resa men den är särskilt bra att ha om du reser för rekreationsändamål eller för att utöva sport (till exempel skidåkning). Reseförsäkring borde också vara ett måste när du reser med barn.
Reseförsäkring ger dig möjlighet att vila i lugn och ro och njuta av din semester utan minsta bekymmer. Den täcker bland annat vårdkostnader, kostnader vid karantän till följd av covid-19, kostnader av sjuktransport och ersätter dig om ditt flyg blir försenat eller om du förlorar bagaget. Ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring ingår såklart.
Om du planerar en resa, satsa alltid på en billig reseförsäkring som ger dig skydd mot de flesta oförutsedda händelser!

Den här försäkringen är perfekt för dig om du:

Vill ha ett komplett skydd oavsett var du befinner dig

Åker på en rekreations- eller nöjesresa

Är amatöridrottare, till exempel åker skidor eller springer

Vill försäkra ditt bagage

Fördelar med att teckna försäkring hos eSky

eSky erbjuder reseförsäkring som är ett resultat av vår stora erfarenhet inom turistbranschen och försäkringsbolagets expertis. Tillsammans har vi skapat en heltäckande och billig lösning som bland annat ersätter upp till 300 000 € av vårdkostnader när du reser utomlands. Det är ett av de högsta försäkringsbeloppen på marknaden! Vår försäkring omfattar dessutom mycket mer än det populära EU-kortet (europeiska sjukförsäkringskort) eftersom den ersätter även sjuktransport.

Försäkring

Reseförsäkring – inrikesresor

Det här garanterar dig reseförsäkringen om du planerar en resa på hemmaplan:

 • Olycksfallsförsäkring upp till 10 000 € 
 • Ansvarsförsäkring upp till 200 000 €
 • Upp till 1 200 € i återbetalning vid karantän
 • Assistansförsäkring och sjuktransport
 • Ersättning för förlorat eller skadat bagage upp till 1 000 €
 • Försäkringen omfattar skador och olyckor till följd av alkoholpåverkan
Reseförsäkring – utlandsresor

Reseförsäkring – utlandsresor

Det här garanterar dig reseförsäkringen om du planerar en utlandsresa:

 • Täckning av sjukvårdskostnader (inkluderar behandling av covid-19) upp till 300 000 €
 • Ersättning för sjukvårdskostnader vid akut försämring av kronisk sjukdom upp till 100 000 €
 • Karantän utomlands: ersättning för boendekostnader och returflyg upp till  2 000 €
 • Olycksfallsförsäkring upp till 10 000 € och ansvarsförsäkring upp till 100 000 €
 • Ersättning för förlorat eller skadat bagage upp till 1 000 €
 • Assistansförsäkring och sjuktransport
 • Försäkringen omfattar skador och olyckor till följd av alkoholpåverkan

Barnsemester

Om du planerar en utlandsresa med barn ska du helst börja med att hitta en bra reseförsäkring. Skulle det uppstå något hälsoproblem (till och med en vanlig förkylning eller ett litet sår) kan du med hjälp av försäkring få ett snabbt och avgiftsfritt medicinskt stöd i form av t.ex. läkarbesök eller sjukhusinläggning. Försäkring ger dig också möjlighet att få ersättning för läkemedel, förband och ortopediska hjälpmedel som skrivits ut av läkare.

EU-kortet och reseförsäkring

Det europeiska sjukförsäkringskortet (EU-kortet) är en vanlig lösning när man reser runt i Europa. Även om det finns många fördelar med EU-kortet, är det viktigt att komma ihåg att kortet kan ge ett begränsat skydd jämfört med den reseförsäkring som finns hos eSky (EU-kortets omfattning beror på resmål). Kortet täcker inte kostnader för sjuktransport som kan vara mycket höga i europeiska länder och ligga på upp till 100 000 EUR. Därför är det bra att förutom EU-kortet köpa också försäkring hos eSky. Vår försäkring täcker sjuktransportkostnader utan begränsningar!

Kolla hur mycket du kan spara genom att teckna reseförsäkring hos eSky. Vi har gjort en sammanställning av verkliga händelser och hur mycket det kan kosta att få behandling.
Land och händelseIngen försäkringMed eSky-försäkring
Spanien
Blödande magsår
Kostnader av sjukhusvård
Totalt: 8 280 €
Inga avgifter
Mexiko
Surfskada
Sjukvårdskostnader
Flyg till hemlandet
Totalt: 11 830 €
Inga avgifter
Tyskland
Personskada i samband med trafikolycka
Kostnader av sjukhusvård
Flyg till hemlandet
Totalt: 84 590 €
Inga avgifter
Tyskland
Hjärtinfarkt
Kostnader av sjukhusvård (inklusive IVA-vård)
Flyg till hemlandet
Totalt: 17 335 €
Inga avgifter
Italien
Skada vid motorcykelolycka
Kostnader av sjukhusvård
Flyg till hemlandet
Totalt: 23 090 €
Inga avgifter
Turkiet
Djup ventrombos och lungemboli
Kostnader av sjukhusvård
Flyg till hemlandet
Totalt: 9 250 €
Inga avgifter
Exempel ovan är utjämnade kostnader av medicinsk vård.

Vad kostar reseförsäkring hos eSky?

Hos eSky är billig reseförsäkring inte bara en reklamslogan! Reseförsäkring hos eSky innebär låga dagliga belopp och garanterar trygga utlandsresor till ett lågt pris, även om du åker på familjesemester. Vad kostar försäkring som gäller under en sju dagars resa? Kolla nedan populära resmål som vi har förberett för dig.

LandReseförsäkring hos eSky för 2 personerReseförsäkring hos eSky för 4 personer
Grekland339,59 SEK för 7 dagar679,18 SEK för 7 dagar
Italien339,59 SEK för 7 dagar679,18 SEK för 7 dagar
USA339,59 SEK för 7 dagar679,18 SEK för 7 dagar
Thailand339,59 SEK för 7 dagar679,18 SEK för 7 dagar

Hur ska jag teckna reseförsäkring?

Reseförsäkring kan köpas direkt vid bokningstillfället eller när som helst genom att använda sökmotorn högst upp på sidan. Välj avreseort, resmål, datum och antal personer som ska omfattas av försäkringen. På några sekunder får du veta hur mycket din försäkring kommer att kosta. I nästa steg tecknar du försäkring och betalar via snabba och trygga transaktioner. Efter att ha fyllt i nödvändiga uppgifter och betalat för resan är det bara att vänta på det nya äventyret.

Hur fungerar reseförsäkring hos eSky?

Är du redan på plats, något oväntat har hänt och du vill använda din försäkring? Det är mycket enkelt. Kontakta Assistance Hjälpcenter och resten sköter sig själv – konsulten registrerar skadan, bokar tid hos läkaren på plats, hittar en vårdenheten närmast dig och hjälper dig med att få ersättning för uppkomna kostnader. Telefonnumret till hjälpcentret hittar du på ditt försäkringscertifikat eller på ditt digitala försäkringskort som du kan ladda ner och spara i mobilen. Tack vare det digitala försäkringskortet har du även en enkel och snabb tillgång till alla användbara funktioner!

Viktiga dokument

Reseförsäkring

Internationell

Exempel på försäkringsbevis för reseförsäkring utomlands
Download file

Allmänna Regler och Villkor för Reseförsäkring
Download file

Inrikes

Exempel på bevis för inrikes reseförsäkring
Download file

Allmänna regler och villkor för reseförsäkring
Download file

Försäkringsagenten som tar hand om denna gruppförsäkring är Care Insurance Sp. z o.o. med huvudkontor i Katowice (40-265), Murckowska 14A.

Vilken reseförsäkring ska man välja?

Vilken försäkring som är bäst just för dig beror på ditt resmål (inrikes- eller utrikesresa) och dina behov. Reseförsäkringen är ett grundläggande skydd mot oförutsedda händelser som kan ske under din resa. Det är bra att komplettera reseförsäkringen med ett avbeställningsskydd.

Vad kostar en reseförsäkring?

Reseförsäkringen har inget fast pris. Försäkringskostnader utgör dock endast en liten del av det totala priset på flygbiljetterna och resan. Försäkringspremier beror på vilket resmål du har valt, hur lång tid din resa kommer att ta och antal personer som ska omfattas av försäkringen.

Vilken reseförsäkring är bäst?

Om du har bestämt dig för att du ska resa iväg är det bra att inte vänta med reseförsäkringen utan teckna den direkt. En sådan försäkring ger dig och dina medpassagerare skydd mot oförutsedda händelser som kan ske under resan. Avbeställningsskydd ger dig däremot möjlighet att få tillbaka dina pengar om resan inte skulle bli av.

Vad borde ingå i min reseförsäkring?

I varje reseförsäkring ingår ansvarsförsäkring, olycksfallsförsäkring och sjukförsäkring. Med ett sådant försäkringspaket får du skydd mot oförutsedda händelser under resan. Till dessa händelser räknas bland annat läkarbesök och sjukhusvistelse.

Var kan jag köpa reseförsäkring?

Det är bäst att köpa reseförsäkring direkt när du bokar flyg på eSky. Ifall du inte har tecknat någon försäkring vid bokningstillfället går det utmärkt att lägga den senare till din bokning t.ex. via vår hemsida. Det är även möjligt att teckna försäkring på eSky utan att ha bokat något flyg hos oss.

Vad ska man tänka på när man tecknar reseförsäkring?

Det är viktigt att kontrollerar noga vad försäkringen gäller för innan du tecknar den. Läs igenom allmänna försäkringsvillkor och ta reda på om det utvalda försäkringen gäller vid händelser som kan ske under resan. Om du reser som turist och inte för att utöva professionell idrott är eSkys reseförsäkring alltid det bästa valet.

Exklusiva erbjudanden med 40% rabatt

endast för prenumeranter

Ladda ner vår app för att enkelt planera dina resor

 • Den högst rankade appen i resekategorin
 • Nya dagliga erbjudanden
 • Alla dina bokningar på ett ställe